Kategoriat
Yleinen

Werner West

OSTETAAN WERNER WESTIN SUUNNITTELEMIA HUONEKALUJA

Werner West

1890 - 1959

Sisustusarkkitehti, Muotoilija

Päällikkö, Stockmannin piirustuskonttori

Yksittäiset sekä suuremmat kokonaisuudet, myös verhoiltavat/kunnostettavat. 

Arviointikäynti on täysin ilmainen, eikä velvoita toimeksiantoon. Teemme ilmaisia arviointikäyntejä koko Suomen alueella. 

Ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse kuvien kera tai sovi ilmainen arviointikäynti. 

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!
käteisenä tai tilisiirtona!

 040 5867 989 / info@ostetaanmyydaan.fi

Werner West (1890–1959) oli suomalainen muotoilija. Westin on sanottu luoneen pohjan suomalaiselle teolliselle huonekalumuotoilulle. Hän oli aikanaan monen nuoren suomalaisen suunnittelijan ohjaaja ja oppi-isä. West osallistui myös Suomen Koristetaiteilijain Liitto Ornamon perustamiseen vuonna 1911.

West suunnitteli uransa aikana sisustuksia lukuisiin julkisiin tiloihin, kuten eduskuntataloon, tavarataloihin, pankkeihin, ravintoloihin ja hotelleihin. Muun muassa kuuluisan ravintola Elitensisustus on Westin käsialaa. Hänen erityiseksi ansiokseen luetaan lisäksi hyvää muotoilua edustavien ja kestävien huonekalumallien kehittely teolliseen tuotantoon. West toimi päällikkönä Stockmannin piirustuskonttorissa, jossa tehtiin hänen aikanaan merkittävää huonekalujen ja sisustustuotteiden suunnittelutyötä. Teollisesti valmistetuilla tyyppihuonekaluilla Stockmann teki funktionalismia ja modernia sisustamista Suomessa tunnetuksi. West kannatti työssään kuitenkin myös käsityöläisyyttä ja yksilöllisyyttä.