Kategoriat
Yleinen

Toimi Laaksonen

OSTETAAN TOIMI LAAKSOSEN TEOKSIA

Toimi Laaksonen (1899-1973) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Tero Laaksonen (oik. Berghem, s. 30. maaliskuuta 1953, Helsinki) on suomalainen taidemaalari, taidegraafikko ja kuvanveistäjä. Hänet tunnetaan suurikokoisista öljyväri- ja temperamaalauksistaan ja litografioistaan. Laaksosen töissä on tunnistettavia elementtejä ja viitteitä muinaisista ja kaukaisista kulttuureista.

Hän on toiminut maalauksen yliopettajana Kuvataideakatemiassa ja yliopistonlehtorina arkkitehtuurin osastolla Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Laaksonen on palkittu mm. Suomen Kulttuurirahaston kuvataidepalkinnolla, Suomen Taideyhdistyksen Dukaattipalkinnolla sekä Stina Krooks Stiftelse -säätiön tunnustuspalkinnolla. Hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1986. Hän on saanut valtion viisivuotisen taiteilija-apurahan vuosina 1985, 1993 ja 2010. Vuonna 2003 Laaksoselle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali ja vuonna 2018 hän sai professorin arvonimen.

Laaksonen on toiminut kansainvälisten nykytaidenäyttelyiden kuraattorina sekä taide- ja kulttuurialan säätiöiden hallituksissa 1980-luvulta lähtien.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.