Kategoriat
Yleinen

Sinikka Palonen

OSTETAAN SINIKKA PALOSEN TEOKSIA

Sinikka Palonen (1948-) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Sinikka Palonen (s. 1948 Rauma) on suomalainen taiteilija. Hänen maalauksensa edustavat rehevää kolorismia. Alkuaikojen värikylläisen arjen realismin jälkeen hän on kehittänyt ilmaisuaan hyvin persoonalliseen suuntaan. Suomen valtio on myöntänyt Paloselle taiteilijaeläkkeen. Taiteen tekeminen on ollut aina Paloselle henkilökohtainen prosessi, jonka tarkoituksena ei ole ollut aktiivinen kommunikointi ajankohtaisen taidemaailman kanssa.

Palonen aloitti taiteen tekemisen Rauman Kansalaisopiston maalauspiirissä 1960-luvun lopussa. Hän muutti Helsinkiin opiskelemaan Vapaan taidekoulun iltalinjalle vuosina 1970—1971. Koulun abstrakti painotus ei tuntunut kuitenkaan Palosesta omalta, jonka vuoksi opinnot Vapaassa taidekoulussa jäivät lyhyeksi, ja hän pääsi jo seuraavana vuonna jatkamaan opintojaan Suomen taideakatemiassa. Koulutus tarjosi vapauden kehittää omaa ilmaisua. Hän valmistui koulusta vuonna 1975 ja piti debyyttinäyttelynsä TM-galleriassa yhdessä Tommi Mäkelän kanssa. Palonen voitti ensimmäisen palkintonsa kyseisestä näyttelystä.

Taiteilijan ura on ollut jo varhain Paloselle itsestäänselvyys, ja hän on saanut alusta asti hyvän vastaanoton harvojen ammattitaitelijoiden pikkukaupungissa. Hän on kuulunut Taidemaalariliittoon vuodesta 1975 lähtien. Palonen on uransa aikana voittanut myös kaksi palkintoa, Suomen Taideyhdistyksen dukaattipalkinnon vuonna 1975 sekä Rauman kaupungin kulttuuripalkinnon vuonna 2007.

Palonen on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1974 alkaen. Hänellä on ollut useita näyttelyitä Suomessa, mutta myös muutama ulkomailla. Hänen yksityisnäyttelyitään on ollut muun muassa Rauman taidemuseossa, Wäinö Aaltosen museossa sekä Oulun taidemuseossa. Yhteisnäyttelyitä on pidetty muun muassa Taidehallissa ja Turun taidemuseossa. Palosen ensimmäinen yksityisnäyttely oli Rauman taidemuseossa vuonna 1976, ja laajassa näyttelyssä oli esillä suuria, riemukkaan värikylläisiä maalauksia kotoisista aiheista.

Taide

Palonen tunnetaan varhaisista idyllisistä Vanhan Rauman tunnelmaa henkivistä maalauksista sekä myöhemmin arvoituksellisen myyttisistä ja uskonnollisten perinteiden kuvamaailmaan viittaavista teoksistaan. Hänen luomissa teoksissaan on usein keskipiste, jonka ympärillä perspektiivi kiertyy sitä enemmän, mitä kauemmaksi näköpisteestä siirrytään.

Palosen sommittelu ja värimaailma viittaavat ranskalaiseen jälki-impressionismiin sekä Henri Matissen ja Marc Chagallin taiteeseen. Hänen tyylilleen on ominaista rohkea värien käyttö, muodon selkeys ja siveltimen jälki, ja hän keskittyy erityisesti värikkäiden maalauksien tekoon. Palosen teosten teemana ovat useimmiten ihminen ja hänen suhteensa toisiin ihmisiin ja olemassaolon arvoituksiin. Varhaiset teoksensa kertovat ihmiselämästä idyllisin sekä kaihoisin sävyin. Muina teemoina ovat myös useasti mystisyys, satumaisuus ja surumielisyys.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.