Kategoriat
Yleinen

Reino Koski

OSTETAAN REINO KOSKEN TEOKSIA

Reino Koski (1932-2018) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Reino Kullervo Koski (30. elokuuta 1932 Vaasa – 31. toukokuuta 2018) oli suomalainen vaatesuunnittelija, joka työskenteli muun muassa Reimalle, Suomen Trikoolle ja Finn-Flare Oy:lle. Koski suunnitteli yhteistyössä Finn-Flare Oy:n kanssa vaatteita muun muassa Adidakselle sekä Koholle. Hän oli mukana kehittämässä Reimalle suosittua likaa hylkivää enstex-ulkoiluvaatekangasta.

Koski opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa, valmistui muotitaiteilijaksi 1956 ja työskenteli sitten neljä vuotta Tiklaksessa ja läpi 1960-luvun Reimassa. Vuonna 1970 hän perusti oman suunnittelutoimiston Reino Design Ky:n. Hänen palvelujaan käyttäneitä yrityksiä ovat myös Piironen Oy, Tampuku Oy, Hagströmin Nahkatehdas, Porin Paitatehdas Oy, Tuomisen Puku Oy, Matti-Trikoo Oy, Rissanen Oy, Master-Coat Oy ja Luhta Oy.

Vuonna 1976 Koskelle myönnettiin taideteollisuuden valtionpalkinto ja vuonna 1999 valtion taiteilijaeläke. Hän oli MTO:n perustajajäsen sekä Ornamon kunniajäsen ja toimi myös Ornamon varapuheenjohtajana.

Helsingin Tammisalossa asunut Koski tunnetaan myös taidemaalarina.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.