Kategoriat
Yleinen

Paavo Pyhtilä

OSTETAAN PAAVO PYHTILÄN TEOKSIA

Paavo Pyhtilä (1927-2019) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Paavo Aukusti Pyhtilä (27. helmikuuta 1927 Pattijoki – 5. tammikuuta 2019 Raahe) oli suomalainen taidemaalari. Hän oli taidemaalariliiton ja Kuvataiteilijaseniorit ry:n jäsen ja opiskellut muun muassa Raimo Heinon johdolla. Pyhtilän näyttelydebyytti oli Oulussa vuonna 1953. Hän siirtyi vapaaksi taiteilijaksi vuonna 1968. Raahe-seura valitsi Paavo Pyhtilän vuoden 2007 Raahen Pekaksi tunnustuksena pitkäaikaisesta kuvataiteen ja sen kulttuurin edistämisestä Raahessa.

Pyhtilän tuotanto käsittää pääasiassa öljyvärimaalauksia, mutta myös piirroksia ja veistoksia. Ihmishahmot, toisiinsa sulautuvat maiseman elementit, pelkistetty symboliikka ja hiljaiset tilat ja maisemat ovat tyypillistä hänen töissään. Pyhtilän väripaletti koostuu usein pehmeistä pastellisävyistä. Hänen tyyliä on luonnehdittu jossain määrin surrealistiseksi. Pyhtilän tuotannossa on havaittavissa selkeitä kausia, kuten 1980- ja 1990-lukujen ”kasvottomien kausi”, jolloin hän maalasi paljon kasvottomia pelkistettyjä ihmisfiguureja.

Pyhtilä piti kesällä 2007 kotikaupungissaan Raahessa 80-vuotisjuhlanäyttelyn, jossa oli esillä pääasiassa tuoretta, ikääntymisen problematiikkaa käsittelevää tuotantoa. Hänen töitään on ollut esillä myös muun muassa Pariisissa vuosina 1983–1984. Näyttelyssä vuonna 2005 Tartossa oli esillä kuvanlukijalla toteutettuja abstrakteja kollaaseja. Pyhtilä kutsuu tekniikkaa skanonmontaasiksi.

Pyhtilä on osallistunut Suomen Taiteilijain näyttelyihin 1970-luvulla ja Kuvataiteilijaseniorien näyttelyihin.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.