Kategoriat
Yleinen

Mauri Heinonen

OSTETAAN MAURI HEINOSEN TEOKSIA

Mauri Heinonen (1926-2010) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Mauri Raimo Sulevi Heinonen (30. huhtikuuta 1926 Ilmajoki – 15. marraskuuta 2010 Helsinki) oli suomalainen taidemaalari. Tyylisuunnaltaan hän edusti realismia.

Työläisperheestä kotoisin olleen Heinosen tuotanto oli kantaa ottavaa ja aatteellista. Hän vuokrasi 1950-luvulla Brondan vintin ateljeen yhdessä Ahti Lavosen ja Veikko Mäkisen kanssa. 1950-luvulla syntyivät myös Heinosen julistavat läpimurtomaalaukset SkootteriairutHaitariasetelma ja Säilöttyä energiaa. Vuonna 1976 Heinosen työväenliikkeen aatemaailmaan liittyvä maalaus Yhtenäisyyden puolesta, sai valtionpalkinnon.

1960-luvulla Heinonen keskittyi maisemiin, henkilösommitelmiin ja asetelmiin julistavan taiteen jäädessä vähemmälle. Hän otti vaikutteita kubismista, impressionismista, fauvismista ja ekspressionismista kehittäen niiden pohjalta oman tyylinsä.

Heinonen piti viimeisen näyttelynsä 75-vuotiaana 2001 Art-Ilmajoki -tapahtumassa.

Heinonen kuului Kanta-ryhmään, Taiteilijaliitto -58:aan, sekä vasemmistolaiseen taiteilija- ja kirjailijaryhmä Kiilaan. Hän oli Kiilan kunniajäsen. Heinosen töitä on muun muassa Ateneumin taidemuseossa. Heinonen sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 1986.

Mauri Sulevi Raimo Heinonen, född 30 april 1926 i Ilmola, död 15 november 2010 i Helsingfors, var en finländsk målare.

Heinonen är känd för sitt realistiska, expressionistiska och bl.a. politiskt och samhälleligt engagerade måleri, både oljemålningar och akvareller ofta i starka färger. Hans motiv kretsade kring landskap (finländska, spanska, italienska), stilleben och figurer, bl.a. ett stort antal arbetarporträtt (Borrare från 1953 bland de tidigaste), inte minst under 1970-talet. Han tog intryck av äldre finskt måleri i Novembergruppens anda, kubismen i Légers stil (bl.a. Scooterhärolden 1955), Cézanne och impressionismen. Han var medlem i konstnärsföreningen Kiila sedan 1949.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.