Kategoriat
Yleinen

Lars Myra

OSTETAAN LARS MYRAN TEOKSIA

Lars Myra Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Lars Myra (k. 1712) oli suomalainen kiertävä maalari. Syntymäaikaa ei tiedetä, mutta nimi esiintyy ensi kerran manttaaliluetteloissa 1687. Hänen isänsä oli mestari Abraham Myra, jonka työtä hän jatkoi.

Myra valmistui maalarinkisälliksi vuonna 1691, minkä jälkeen hän kunnosti esimerkiksi Turun tuomiokirkkoa. Maskun kirkossa on hänen maalaamansa Kaarle XI:n ja Ulriika Eleonoora vanhemman muotokuvat, joita aiemmin pidettiin Michael Cotteuksen töinä. Hänen tekeminään pidetään myös toista Maskun kirkossa olevaa muotokuvaparia, kirkkoherra Simon Vaccenlusta ja hänen vaimoaan Regina Reuteria esittäviä maalauksia vuodelta 1709. Perniön kirkkoon hän on maalannut alttarilaitteen vuonna 1703.

Lars Myra (died 1712) was a Finnish painter. His date of birth is not known.

Myra's father was the painter Abraham Myra, whom he trained under. He primarily painted religious-themed works and altarpieces for church commissions. Myra worked on the Turku Cathedral and painted the altar for the Perniön church in 1703. He also painted portraits, most notably ones of Charles XI of Sweden and his wife Ulrika Eleonora.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.