Kategoriat
Yleinen

Juho Menander

OSTETAAN JUHO MENANDERIN TEOKSIA

Juho Menander (1841-1894) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Juho (Johan) Menander (17. joulukuuta 1841 – 16. lokakuuta 1894) oli suomalainen kirkkomaalari.

Menanderin vanhemmat olivat Kokemäen Paistilan Köönikän torppari Juho Vilhelm Juhonpoika ja Maria Kristina Matintytär. Hän työskenteli aluksi renkinä Kullaalla ja Kokemäellä kunnes lähti opiskelemaan Turkuun. Menander oppi Turussa luku- ja kirjoitustaidon Bell-Lancaster-koulussa jossa yksi opettaja opetti suurta oppilasmäärää niin että oppilaat oli jaettu pieniin ryhmiin ja pidemmälle opinnoissa päässeet oppilaat toimivat opettajan avustajina opetuksessa. Hän sai myös sukunimensä koulussa (Meinander=kunnon mies). Vuonna 1857 hän muutti Punkalaitumelle mäalariksi. Hän toimi Punkalaitumella myös sunnuntaikoulun pitäjänä ja jonkin aikaa kiertokoulun opettajana. Lisäksi Menander oli kunnallislautakunnan jäsenenä ja kuntakokouksen esimiehenä.

Juho Menander on maalannut vuonna 1872 Vesilahden kirkon lehterien reunoilla olevat Raamatun henkilöitä esittävät kuvat käyttäen mallina vuoden 1642 Raamatun kuvitusta.

Menander oli naimisissa vuodesta 1864 Ulla (Ulrika) Nygrenin (1838–1901) kanssa. Heillä oli kahdeksan lasta joista nuorin oli Toijalan yhteiskoulun rehtorina 40 vuoden ajan toiminut Väinö Ilmari Suvanto (1881–1949).

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.