Kategoriat
Yleinen

Johannes Heinonen

OSTETAAN JOHANNES HEINOSEN TEOKSIA

Johannes Heinonen (1954-) Kuvataiteilija

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Johannes Heinonen (s. 27. tammikuuta 1954) on suomalainen kuvataiteilija.

Hänet tunnetaan parhaiten surrealismia edustavista yhteiskuntakriittisistä maalauksistaan, joissa satiirin kohteena ovat suomalaiset poliitikot. Poliitisen satiirin lisäksi Heinosen tuotanto käsittää maisema- ja eläinmaalauksia sekä kaupunkikuvia. Hän on myös toiminut lavastajana muun muassa Rauni Mollbergin elokuvassa Ystävät, toverit sekä tehnyt mainos- ja sisustusmaalauksia.

Eduskuntavaaleissa 2011 Heinonen oli Pirkanmaan vaalipiirissä Suomen Kommunistisen Puolueen ehdokkaana ja sai 56 ääntä.

Nokialla asuvan Heinosen maalaukset ovat herättäneet kohua useissa eri näyttelyissä. Häntä on myös luonnehdittu "Suomen sensuroidummaksi taiteilijaksi". Heinäkuussa 2009 Lempäälän Piippo-keskuksessa järjestetystä näyttelystä kunnan virkamiehet poistivat yhdeksän Heinosen työtä. Ne kuvasivat muun muassa naisten alusasuihin pukeutunutta Juha Mietoa, alastonta Sirkka-Liisa Anttilaa sekä Stalin-tyylisillä viiksillä esitettyä Tarja Halosta ja Hitler-viiksistä Timo Soinia. Maalaukset olivat myöhemmin esillä helsinkiläisessä galleriassa.

Tammikuussa 2012 nousivat otsikoihin Nokian taidetalossa esillä olleet teokset, jotka esittivät alastomia Suomen presidenttejä.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.