Kategoriat
Yleinen

Jenni Rope

OSTETAAN JENNI ROPEN TEOKSIA

Jenni Rope (1977-) Kuvataiteilija

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Jenni Rope (s. 1977 Lahti) on suomalainen kuvataiteilija joka työskentelee monialaisesti tehden muun muassa maalauksia, mobile-veistoksia, kuviosuunnittelua ja animaatioita. Helsingissä asuva ja työskentelevä Jenni Rope on opiskellut kuvataiteita Vapaassa taidekoulussa, graafista suunnittelua Aalto­yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, sekä animaatiota London College of Printingissä Lontoossa.

Rope on järjestänyt näyttelyitä laajasti Suomessa ja ulkomailla. Hän on tehnyt kuvataiteilijan uransa ohella myös kuvakirjoja, kuvituksia, levynkansia sekä printtisuunnittelua muun muassa Marimekolle ja Vimma Companylle. Rope perusti sarjakuvaa ja taidekirjoja julkaisevan Napa Books - kustantamon Jussi Karjalaisen kanssa vuonna 1997, sekä sen jatkumon Napa Gallerian Helsinkiin vuonna 2007.

Rope voitti vuonna 1999 Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun pääpalkinnon ja vuonna 2008 parhaan animaation palkinnon Young Illustrators Award -kilpailussa Zürichissa.

Vuonna 2016 hänelle myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinto.

Hänen julkisia taideteoksiaan on esillä Helsingin yliopiston kirjaston Kaisa-talossa (teos Pienet maailmat yhdessä Terhi Ekebomin kanssa, 2012) ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen kahteen aulaan jakautuvaa Mobile E & W -teosta (2018) on luonnehdittu Suomen suurimmiksi mobileksi.

Rope on myös soittanut koskettimia Karkkiautomaatti-yhtyeessä.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.