Kategoriat
Yleinen

Jarkko Peltonen

OSTETAAN JARKKO PELTOSEN TEOKSIA

Jarkko Peltonen (1947-2008) Kuvataiteilija

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Jarkko Tapio Peltonen (31. heinäkuuta 1947 Turku – 16. lokakuuta 2008 Turku) oli naantalilainen kuvataiteilija, joka teki maalauksia ja veistoksia. Peltonen tunnetaan värikkäistä klovniaiheista. Muita hänen suosimiaan aiheita ovat soittajat, naishahmot, kaupunkimaisemat ja mielikuvituspersoonat. Peltosen naivistisissa maalauksissa on positiivisuutta ja huumoria.

Alkuun klovnit ottivat kantaa, sittemmin päämääränä oli saada katsoja hyvälle mielelle. Peltonen tapasi maalata klovneja kuitenkin silloin, kun jokin asia harmitti.  Ensimmäinen klovni syntyi Peltosen saatua parkkisakon. Hän ehti paikalle parahiksi näkemään, kuinka lappuliisa poistui paikalta. Jälkeenpäin Peltonen maalasi kuvan, jossa lappuliisoilla oli klovnin kasvot.

Maalausten ohella Peltonen on tehnyt koruja ja ex libriksiä. Peltosella oli myös galleria tyttärensä Essi Peltosen kanssa Naantalissa. Peltosen teoksista on olemassa kolme taidekirjaa, Värisirkus (2007), Elämän Sirkus II (2003) ja vanhimpana Jarkko Peltonen (1990).

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.