Kategoriat
Yleinen

Jaakko Mattila

OSTETAAN JAAKKO MATTILAN TEOKSIA

Jaakko Mattila (1976-) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Jaakko Antti Mattila (s. 30. heinäkuuta 1976 Oulu) on suomalainen taidemaalari, joka on tehnyt myös taidegrafiikkaa. Mattila opiskeli kuvataidetta The Surrey Institute of Art & Design University Collegessa vuosina 1998–2001 ja sai Bachelor of Arts with Honours in Fine Arts arvon vuonna 2001. Mattila on toiminut vapaana taiteilijana vuodesta 2003.

Mattila pyrkii kohti täydellisyyttä ja totuutta. Hänen abstaktin taiteensa pääosassa ovat selkeät muotoelementit; erityisesti erilaiset liikevaikutelmat ja pallo-ympyrä -kuvio. Pallo-ympyrä -kuvion lisäksi tyypillisiä Mattilan alkydi-, oljyväri- ja vesivärimaalauksissa esiintyviä elementtejä ovat kuutio ja spiraali. Hänen tyyliä on kuvattu niukkaeleiseksi ja puhtaasti estetisoivaksi. Peruselementeikseen hän on nimennyt pallon tai ympyrän. Hän käyttää monissa teoksissaan hyväksi myös painovoimaa ja antaa maalin valua. Grafiikkaa Mattila on tehnyt yhteistyössä grafiikanpaja Himmelblaun kanssa ja käyttänyt heliogravyyri-tekniikkaa.

Mattilan mukaan hänen teoksillaan ei ole mitään erityistä aihetta. Omien sanojensa mukaan hän pyrkii jatkuvasti haastamaan itseänsä töissään. Ideat teoksiin syntyvät ja polveutuvat niitä tehdessä; ne muodostavat jatkumon jossa jokainen teos on osa suurempaa ajatuksen linjaa. Inspiraatio kaikkeen löytyy luonnosta ja sen rajattomuudesta. Häntä kiinnostaa äärimmäinen monimuotoisuus ja yksinkertaisuus. Mattilan yksittäisissä teoksissa on vähän viitteitä hänen elämäänsä tai hetkellisiin tunteisiinsa. Hän ei halua nostaa omia tunteitaan tai itseään jalustalle vaan pyrkii puhtauteen tuon kaiken taakse. Mattilan mielestä ihmisillä ja myös taiteilijalla on suuri vastuu siitä mitä hän antaa itsestään ulos, sillä tällä on vaikutusta yhteiseen tilaamme. Luonnosta saamansa inspiraation ohella Mattilaa kiehtovat äärettömyys, pienuus, suuruus ja aika. Ideat Mattilan töissä esiintyviin abstrakteihin maisemiin tulevat hänen kotiseudultaan Oulun ympäristöstä.

Mattilan teoksia on esillä useissa julkisissa kokoelmissa. Maalaustensa lisäksi hän on tehnyt julkisia teoksia sekä taidehuonekaluja, joita on ollut esillä muun muassa Turun Design Week’illä ja hänen vuonna 2005 valmistuneesta Pallautuneet-veistoksestaan on tullut Oulun Nallikarin leirintäalueen maamerkki. Mattila toimi Oulun Musiikkijuhlien vuoden 2009 kuvataiteilijana.

Mattila on Taidemaalariliiton, Oulun taiteilijaseuran sekä CollectEast-taiteilijaryhmän jäsen. Taiteilijan työnsä lisäksi hän on tullut tunnetuksi DJ:nä ja musiikkiklubien isännöijänä. Oulusta lähtöisin oleva Mattila asuu nykyään Helsingissä.

Julkiset teokset

  • Pallautuneet, veistos, Nallikarin leirintäalue, Oulu, 2005
  • Seinämaalaus yhdessä Petri Yrjölän kanssa, ravintola 45 Special, Oulu, 2006
  • Yksityiskohta Kosmoksesta (45 remix), ravintola 45 Special, Oulu, 2007

Jaakko Antti Mattila (born 30 July 1976) is a Finnish abstract painter.

Mattila was born in Oulu, and graduated from The Surrey Institute of Art & Design University College in 2001. Since then his works have been displayed in Finland, the United Kingdom, Italy and France and he has made public works.

Mattila is interested in the fundamental elements that create our sense, or illusion, of the world. Nature is his biggest single inspiration. He is also interested in the constructive principles of the universe such as infinity, smallness, greatness and time. Among his paintings he has made sculptures, installations and art furniture. Mattila currently lives and works in Finland.

He is a member of the Finnish Painters Union, Oulu Artist Organisation and artist group CollectEast.

Public works

  • Pallautuneet-sculpture, traffic signs, steel, polyurethane paint, Nallikari Camping, Hietasaari, Oulu, 2005
  • Mural (with Petri Yrjölä), Club 45 Special, Oulu, 2006
  • A Detail of the Cosmos (45 remix), acrylic, Club 45 Special, Oulu, 2007
Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.