Kategoriat
Yleinen

Hans Brückner

OSTETAAN HANS BRÜCKNERIN TEOKSIA

Hans Brückner (1897-1949) Taidemaalari

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Hans Paul Johannes Brückner (1897 Rabenstein, Saksa – 9. kesäkuuta 1949) oli saksalaissyntyinen, Suomessa vuodesta 1920 vaikuttanut graafikko, mainospiirtäjä, taidemaalari ja valokuvaaja.

Hans Brückner opiskeli Münchenin ja Dresdenin taideakatemioissa 1918–1923. Hän muutti Helsinkiin, avioitui Ingrid Sofia Falckin kanssa 1924 ja sai Suomen kansalaisuuden 1944, viisi vuotta ennen kuolemaansa 1949. Varsinaiselta ammatiltaan Hans Brückner oli mainosgraafikko. Hän työskenteli muun muassa Erva-Latvalan mainostoimistossa, Koiton näyttämön lavastajana sekä 1930-luvun alusta lähtien Frenckellin kirjapainon taideosaston päällikkönä.

Päivätyönsä ohella Brückner harrasti taidegrafiikkaa, maalausta ja valokuvausta. Suomessa vielä harvinaista litografiatekniikkaa Brückner oli opiskellut jo Saksassa, ja hän käyttikin taidegrafiikan menetelmänään kivipiirrosta yhtenä ensimmäisistä Suomessa. Brückner oli yksi viidestä ABISS-ryhmän kokeellisesta valokuvaajasta, joilla muillakin (Heikki Aho, Heinrich Iffland, Björn Soldan ja Vilho Setälä) oli vahvoja siteitä Saksan suuntaan. Sekä valokuvissaan että grafiikassaan Brückner oli kiinnostunut modernin maailman kuvaamisesta saksalaisen uusasiallisuuden hengessä.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!
käteisenä tai tilisiirtona!
Haluatko vastauksen välittömästi?
Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.