Kategoriat
Yleinen

Erik Rauthovi

OSTETAAN ERIK RAUTHOVIN TEOKSIA

Erik Rauthovi (1907-1967) Kuvataiteilija

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Erik Waldemar Rauthovi, vuoteen 1936 Aschan, (8. maaliskuuta 1907 Turku – 9. heinäkuuta 1967) oli turkulainen ja myöhemmin erityisesti naantalilainen kuvataiteilija.

Erik Aschanin vanhemmat olivat merikapteeni Axel Aschan ja kirjastovirkailija Suoma o.s. Ekblom. Axel Aschan oli Naantalin ensimmäisen apteekkarin Gustaf Aschanin ja Henrika Thulinin poika. Thulinin sukujuuret yltävät pitkälle Naantalin historiaan. Suoma Ekblomin sukutausta juontaa puolestaan juurensa Belgian Valloniasta (Flander-suku). Rauthovin työt olivat runsaslukuisasti esillä Valloniataide ja -historianäyttelyssä "Valoon - into light!", jonka järjesti Suomen Vallonit ry maaliskuussa 2014 Belgian suurlähetystössä Helsingissä.

Erik Aschan avioitui 1933 sveitsiläissyntyisen Elisabeth (Elssie) Büttikerin kanssa. He muuttivat Naantaliin 1936 ja saivat siellä viisi lasta.

Rauthovi tuli ylioppilaaksi Turun suomalaisesta yhteiskoulusta 1930. Hän opiskeli Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulussa vuosina 1933–1934.

Rauthovi toimi sota-aikana Varsinais-Suomen sotilaspiirin kirjurina ja sotien jälkeen myös piirustuksen opettajan sijaisena Turussa ja Naantalissa. Vapaaksi taiteilijaksi Rauthovi ryhtyi 1947.

Hän debytoi Turussa vuonna 1944 Taidehalli Irmelinissä, jossa hänen vaimonsa Elssie toimi intendenttinä. Rauthovi osallistui Turun taiteilijoiden näyttelyyn Göteborgissa Ruotsissa vuonna 1946 ja Tukholmassa 1949. Myöhemmin hänellä oli näyttelyitä ainakin Turussa, Lahdessa ja Helsingissä. Rauthovin muistonäyttelyitä on järjestetty 1977 Wäinö Aaltosen museossa, 2007 Naantalin taidehuoneella ja 2017-2018 Naantalin museossa.

Erik Rauthovi maalasi pääasiallisesti kaupunki- ja rantamaisemia Turussa (Aurajoen rannat, Luostarinmäki) ja Naantalissa. Hänen suosikkiaiheitaan Naantalissa olivat kirkon portti - paratiisin portti, venesatama eri näkökulmista, kaupungin kujat ja vanhat rakennukset sekä lähisaarien maisemat. Rauthovi maalasi aamuin ja illoin ulkona, useimmiten öljyväreillä. Hän työskenteli nopeasti luoden värikkäitä vaikutelmia erilaisissa valaistusolosuhteissa.

Hänen tunnuslauseensa oli Ars longa, vita brevis - taide pitkä, elämä lyhyt.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.