Tommi Toija


OSTETAAN TOMMI TOIJAN TEOKSIA

Tommi Toija (1974-) Kuvanveistäjä

041 473 8034 / info@ostetaanmyydaan.fi

Tommi Toija (s. 6. kesäkuuta 1974 Lapua) on helsinkiläinen kuvanveistäjä, joka asuu Lallukan taiteilijakodissa. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten Helsingin Jätkäsaaressa olevasta yhdeksän metriä korkeasta Bad Bad Boy -betoniveistoksesta, joka esittää pissaavaa poikaa hänelle ominaisella tyylillä veistettynä.

Toija valmistui vuonna 2003 Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi. Hänen taidettaan on esillä julkisilla paikolla muun muassa Riihimäellä, Jyväskylässä ja Kotkassa. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja on ollut mukana monissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä. Hänen taidettaan on hankittu museoihin Suomessa, muun muassa Nykytaiteen museo Kiasmaan, Amos Andersonin taidemuseoon, Sara Hildénin taidemuseoon ja Helsingin taidemuseo HAMiin.

Toija tunnetaan erityisesti keraamisista pientä ihmistä esittävistä veistoksista ja niistä rakennetuista installaatioista. Pienet hahmot kuvastavat usein taiteilijan omia tuntemuksia ja ovat monesti humoristisia. Niissä on myös onnistumisen riemua, pelkoa, vihaa, surua ja häpeää. Hänen näyttelyissään on joskus ollut esillä myös hänen tekemiään croquis-piirroksia ja akvarelleja, joita hän on tehnyt surumielisestä ja suurisilmäisestä hahmosta.

Soita ja sovi ilmainen arviointikäynti!
Sähköpostitse hinta-arvio kahden tunnin sisällä!
Ripeä nouto, välitön maksu!

käteisenä tai tilisiirtona!

Haluatko vastauksen välittömästi?

Lähetä kuvat kätevästi WhatsAppin välityksellä.